EU

3. marts 2019

Theresa Blegvad

Theresa Blegvad valgt som EP-kandidat

På opstillingsmødet d. 19. februar blev Theresa Blegvad valgt som EP-kandidat for Østjylland.

 Theresa Blegvad er lige nu medlem af Økonomiudvalget og Bæredygtighedsudvalget i Aarhus Byråd for Venstre og føler selv, at hun kan tage en del af byrådspolitikken med ned til Bruxelles, hvor hun især vil kæmpe for erhvervslivet og miljø-politikken.

 ”Jeg har altid været meget interesseret i den internationale del af mit byrådsarbejde. Det er vigtigt for en region som vores, at vi åbner os ud mod verden. Jeg glæder mig til at give mig i kast med EP-valget og diskutere en masse Europa-politik, ” fortæller Theresa Blegvad.

 Hun forventer, at manges øjne er rettet mod netop dette Europaparlamentsvalg efter den ballade, der har været med Englands udtræden af det europæiske samarbejde.

 På Venstres landsmøde d. 2. marts vil Theresa Blegvad sammen med de 9 andre kandidater fra storkredsene samt VUs kandidat blive prioriteret på Venstres samlede liste til valget til Europaparlamentet. 

 Morten Løkkegaard, der hidtil nu har været kandidat for Østjyllands Storkreds, blev på landsmødet i november  2018 valgt til spidskandidat for den samlede liste.

 Der vil d. 8 marts kl. 18 bliver er arrangement, hvor man kan møde både Morten Løkkegaard og Theresa Blegvad, så sæt allerede kryds i kalenderen. Nærmere information følger


Venstres EU-program for EP-valget i 2019.

Siden sommeren 2017 har Venstres EP-programudvalg arbejdet med at udvikle og skrive et europapolitisk program, som skal danne grundlag for partiets Europa-politik og fungere som et slags kompas ved EP-valget i 2019 og frem. Første ideudkastet er sendt i høring hos Venstres foreninger, udvalg og netværk.